Bende kendi okulumu tanıtim dedim bari
KURULUŞ AMACI
Emniyet Teşkilâtına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisine veya Emniyet Teşkilâtının ihtiyaç duyacağı branşlarda fakülte ve yüksek okullara kaynak sağlamak amacıyla Genel Müdürlüğe bağlı olarak Bakan Onayı ile erkek öğrencilere mahsus parasız yatılı, resmi üniformalı bir okuldur.
Emniyet Genel Müdürlüğünün ve Milli Eğitim Sisteminin genel amaçları ve ilkelerine uygun olarak öğrenciler;
• ****** ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin temel niteliklerine, ulusal kültüre ve etik değerlere sahip çıkacak bilince ulaşmış,
• Ulusal kültürü özümsemiş,
• Farklı kültürleri yorumlayabilen,
• Çağdaş uygarlığa katkıda bulunabilen,
• Ulusal davranan, evrensel düşünen,
• Felsefi düşünce sistemini benimseyen, uygulamaya aktarabilen,
• Düşünme, algılama, problem çözme yeteneği gelişmiş,
• Demokratik, Özgürlükçü, Yeni fikirlere açık,
• Manevi değerlere bağlı, Kişisel sorumluluk duygusuna sahip,
• Bilim ve teknolojiyi kullanabilen,
• Mesleki terbiye ve disiplin anlayışını ve birlikte iş görme alışkanlığını kazanmış,
• Üretken,Yaratıcı ve Bilgi çağı insanı olarak yetiştirilir
TARİHÇE
Bursa Polis Koleji, Bursa İlinin güney doğusunda, Bursa-Eskişehir karayolunun 500 metre güneyinde Mimar Sinan Mahallesi sınırları içerisinde 86 adet lojman dahil, yaklaşık 40 bin m2 (39.965 m2) saha üzerinde,16.02.1976 yılında “TOPLUM SİTESİ” olarak temeli atılmış, daha sonra İçişleri Bakanlığının 21.04.1982 tarihli onayı ile toplam 14 495 m2 kapalı alanda Eğitim-Öğretim hizmetlerine tahsis edilmiştir.
28.02.1983 Tarihinden 15.06.2001 yılına kadar 20 dönem Polis Okulu olarak hizmet vermiştir. Bu dönem içinde 373 bayan 9659 erkek toplam 10432 polis memuru adayı mezun etmiştir.
11.10.2001 tarihinde İçişleri Bakanlığının onayı ile Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülmüştür.
Polis Eğitim Merkezinin Bakanlar Kurulunun 14.09.2004 tarih ve 2004/7935 sayılı kararı ile doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Polis Koleji olarak yapılandırılmasına karar verilmiş olup 2005 – 2006 Eğitim Öğretim döneminden itibaren Polis Koleji olarak faaliyetine devam etmektedir.
AYRINTILI BİLGİ İÇİN:
http://www.bursapoliskoleji.k12.tr/![Bursa PoLis KoLeji 27218-2000de9d-org](https://2img.net/h/www.dinodream.com/public/uploads/portfolio/visuals/27218/27218-2000de9d-org.jpg)